Pouštění draků a dlabání dýní


V Den vzniku samostatného Československého státu 28. října jsme letos přivítali podzim. Obec Janův Důl a Přátelé Janova Dolu z. s. společně zorganizovaly akci pro děti „Oslava Podzimu“ na výcvikovém hřišti hasičů naproti OÚ od 14 hod. Děti i dospělí si společně vydlabali obličejíčky z dýní a pouštěli draky, které si naši malí návštěvníci přinesli z domovů. Někdo si donesl koupený, někdo si  vyrobil vlastního, byli malí, velcí, igelitkoví, s ocasy, bez ocasů … Bohužel, ale letos nám moc větrné počasí nepřálo, proto si museli i někteří návštěvníci pěkně zaběhat.

Během celého odpoledne měli děti i rodiče možnost se občerstvit sladkými zákusky, džusem a teplými nápoji. Po vydlabání a dolétání byly připravené v ohništi pečené brambory a jablíčka a kdo měl chuť, mohl si opéci i špekáček. Celé akce se zúčastnilo 29 dětí s doprovodem.

Po čtvrtečním slunečném dni se nám obloha mírně zhoršila, chvilkami nám i pár kapek spadlo, ale naší náladu nám to nikomu nezkazilo. Celkově se celá akce vydařila ke vší spokojenosti.

Text napsala J. Urbanová

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *